Rigóné Tavaszi Piroska

Gyógytornász, menetálhigiénés szakember, gátizomterapeuta vagyok. A várandósok testi lelki felkészítése és a szülés utáni gátizom és a hasizom regeneráció a fő tevékenységem. Már kislányként is sok gyerekről álmodoztam, három gyermek édesanyja vagyok. A várandósságaim életem egyik legboldogabb időszakát jelentették, a kismama torna és a relaxáció segített, hogy testileg, lelkileg felkészüljek a szülésekre.

Kismamák számára kidolgozott relaxációs órákon vettem részt, ezek hangulata, az ott tanult technikák segítettek hozzá a félelem nélküli szüléshez. Megtapasztaltam, hogy a testem hatalmas bölcsességgel rendelkezik, a méhösszehúzódások lépésről lépésre segítenek a szülés felé, a tolófájás pedig elementáris erő, bennem van az az ősi tudás, amiben nyugodtan bízhatok, amire ráhagyatkozhatok. Bár mindegyik szülésem máshogy, máshol és másként történt, de valamennyiben közös volt az a határtalan öröm, hogy anya lettem.

A szülés után szembesültem a megváltozott testemmel, melynek regenerálása új szakmai kihívások elé állított. A saját személyes tapasztalataimat ötvöztem a gyógytornászként tanultakkal és a speciálisan a medencefenék működészavaraival kapcsolatos továbbképzésekkel. Számos hatékony és új lehetőséget tudok ajánlani a minél teljesebb felkészülés és regeneráció érdekében (gátizom sérülések speciális kezelései, hasizom szétnyílás, fizio-tape, relaxáció, elektromos kezelés, biofeedback terápia, lelki folyamatok kísérése).

A tudás egyszerre öröm és feladat, folyamatosan képzem magam, hogy a legmagasabb minőséget tudjam nyúltani a hozzám fordulóknak. Jelenleg a kétéves postgraduális manuálterapeuta képzés záróvizsgájára készülök. A manuálterápia komplex, teljes testet vizsgáló és kezelő szemlélete kiválóan illeszthető az eddigi tevékenységemhez.

Szeretem a munkám, azt végezem, amiben erős és hiteles vagyok. Orvosom és kollégám szerint saját magam vagyok a legjobb referencia a munkámhoz. Azonban a pácienseim véleménye a legfontosabb a számomra, hogy testileg lelkileg megerősödve lépjenek ki a rendelőből.


Egy a sok közül, szülés utáni kedves anyuka véleménye:

„Piroskát, szülés utáni méhsüllyedésem és gátizom gyengeségem miatt kerestem fel. Rendkívül alapos állapotfelmérés után, személyre szabott gyakorlatokat adott, aminek pontos elsajátítását ellenőrzött begyakorlással segítette. Az eredmény, néhány hét után érezhető volt. Kedves, őszinte, kiváló szakember.” ( Juli)

Hobbi szinten több éve salsázok. A Karibi táncklub tagjaként heti szinten gyakorolunk, időnként hétvégi és nyári táborok színesítik az életünket. A tánc minden szinten kikapcsol és feltölt. Élvezem a mozgás, a zene felszabadító és felemelő erejét. 

Vizsgálatok

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek