2020. 06. 20

Kijárási korlátozás

A jelenlegi járványügyi helyzetben meghatározott kijárási korlátozás miatt jogosan merülhet fel ügyfeleinkben a kérdés: hogyan érinti ez az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét?

A kormányrendelet világosan megfogalmazza, hogy "a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor."

Az alapos indokok között szerepel az egészségügyi ellátás igénybevétele is, melyet a rendelet 4. paragrafusának c) pontja fogalmaz meg: "az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna)."

E rendelkezésnek megfelelve a Róbert Magánkórház valamennyi helyszíne fogadja az egészségügyi ellátásra érkezőket. Ügyfeleink minden időpontfoglalás után SMS és/vagy email értesítést kapnak, amelyek tartalmazzák a helyszínt és az időpontot, illetve a szolgáltatás típusát. Ezzel igazolható, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából hagyták el otthonukat. Így kérjük, mindig legyen Önöknél valamely értesítés, hogy ellenőrzés esetén igazolni tudják lakóhelyük elhagyásának indokát.