„AZT MONDTÁK, HOGY VALÓSZÍNŰLEG RÁKOS DAGANATOM VAN.”

Zita története

6 év. Ennyi ideig tartott Zita tortúrája. Ennyi idő alatt megjárt 3 kórházat és számtalan orvossal konzultált, míg végül rátalált a Róbert Károly Magánkórházra, ahol nem csak kiderítették, mi áll a problémái hátterében, de ki is gyógyították belőle.

De ne szaladjunk ennyire előre. A fiatal nő panaszai 6 évvel ezelőtt hasi fájdalmakkal kezdődtek, amire elsőként a Nyírő Gyula kórházban keresett megoldást. Gasztroenterológiai vizsgálatokat végeztek rajta, IBS-re gyanakodtak és különböző diétákat szabtak meg neki. 5 év telt el így, megoldás nélkül.

„Állandóan, havi 2 héten át teljesen kripli voltam. Elviselhetetlenül rossz volt minden napom.”

Olyannyira elviselhetetlenné vált a fájdalma, hogy elkérte magát a munkából, és a legközelebb lévő kórházba, a Nyírőbe sietett. Az ügyeletes orvos, Herczeg Szabolcs megállapította, hogy petefészek cisztája van, és tele van a hasa szabadfolyadékkal. Zita azonban a vizsgálatok után úgy döntött, felkeresi a MÁV kórházat, ahol csináltak neki ultrahangot, és egy napra be is fektették az osztályukra. Azt azonban nem tudták megmondani, hogy mi okozhatja a sok folyadékot és a fájdalmakat.

„Egyik nap aztán leült velem szemben 10 ember, köztük egy belgyógyász illetve egy gasztroenterológus, és azt mondták, hogy valószínűleg rákos daganatom van.”

Végül a saját nőgyógyásza tanácsát fogadta meg, aki pihenést tanácsolt neki, amíg a víz le nem megy a hasából. A nőgyógyásza javasolta, hogy csak utána kezdjenek el a petefészek ciszta eltávolításáról beszélni. Az orvos tájékoztatta a pácienst az összes kockázati tényezőről is: esély volt rá, hogy ki kell venni vagy csonkolni kell a petefészkét, amihez alá kellett volna írni egy műtétbe beleegyező papírt, de szerencsére az egész család úgy gondolta, hogy 26 évesen terhesség előtt nem szabad hagyni, hogy valakinek eltávolítsák a petefészkét.

"Az interneten utánanéztünk Fülöp István doktor úrnak és módszereinek. Részletesen le volt írva a technológia, amivel dolgozik, és ez tetszett meg igazán. Felkerestem és konzultáltam vele, ami után nagyon megnyugodtam. Azt mondta, semmiféle rákos sejtről, semmiféle petefészek eltávolító műtétről nincsen szó, csak a cisztát fogja kivenni. Nagyon megnyugodtam, mikor kiderült, hogy ez nem rákos daganat, hanem az endometriózis, aminek hasonlóak a tünetei.”

A műtéti időpontot hamar kiírták, azonban 1 hónap csúszással került csak sor rá, ugyanis stressz hatására általában herpesz jön ki Zita száján, ami miatt az aneszteziológus nem engedélyezheti a műtétet. A herpesz kétszer is újra kijött, így a következő próbálkozásnál már nyugtatót is adtak be neki. Végül minden a lehető legjobban alakult. A műtét rendben lezajlott és a pácienst is egyedül csak az altatás és a 8 hónapig tartó hormonkezelés viselte meg.

„Mindenféle nehézség nélkül estem teherbe, olyannyira, hogy konkrétan nem is terveztük. Nagyon meglepődtem, mert nekem nagyon nagy félelmem volt, hogy teherbe tudok- e esni, vagy újra meg kell- e előtte műteni, ha próbálkozunk és nem sikerül. De ez mind-mind alaptalan aggódás volt csak szerencsére.”

Az interjú készültekor, 2015.09.23-án volt pont 4 hetes Hugó, aki Dél- Franciaországban született. Nagyon nagy baba volt, 4200 gramm, a mai napig vasgyúró maradt, majdnem 6 kg-os már. Az anyukának nem is volt egyszerű a szülés, egyrészt Hugó mérete, másrészt a francia protokoll miatt.

A franciák mindenáron a természetes szülést részesítik előnyben, csak akkor végeznek császármetszést, ha nyomós indok van rá. Hugó születésekor fellépett több nyomós indok is: romló szívhang, nyak köré tekeredett köldökzsinór. Így Hugó végül császáros baba lett. A szülés után megnézték, hogy van-e bármi nyoma az endometriózisnak, de szerencsére nem találtak semmit.

„Azt hozzá kell tennem, hogy a Róbert Károly Magánkórházban szültem volna, ha otthon szülök, ez biztos.”

Zita története tanulság arra, hogy ha kiderül a baj, akkor sem kell megijedni és mindent feladni, ugyanis az endometriózis gyógyítható.

 

„Én egy 6 éves tortúra után nagyon közel voltam hozzá, hogy feladom az egészet és kész így fogom leélni az életemet, hogy mindennap lesz valami bajom. De nem szabad feladni, mert meggyógyultam én is, és végül teljes egész lett a családom. „

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek