SZÜLNI JÓ ! - DÉKÁNY DOKTORNŐVEL A RÓBERT KÓRHÁZBAN!

6 hete a klinikán megszületett első gyermekünk, Péter. Történetünk a Róbert kórházzal és Dr. Dékány Ágnessel a 35. héten kezdődött. Ekkorra vált ugyanis számomra világossá, hogy manapság már az a különleges, ha egy kisbaba természetes úton születik meg, mindenféle orvosi beavatkozás nélkül.

Ennek már külön neve is van: háborítatlan szülés. Régen ezt úgy hívták: szülés.

Csodálatos dolog, hogy -ha szükséges- az orvostudomány vívmányai megmentenek anyákat és babákat, de elkeserítő, hogy rutinból használnak olyan eszközöket és alkalmaznak olyan eljárásokat, melyek teljesen szükségtelenek.

Olyan orvost kerestem, akinek van bátorsága, tudása és tapasztalata, hogy szükségtelen beavatkozások nélkül segítse világra a kisbabámat, és támogasson engem a szülés során. Ágiban és Annamariban (a szülésznő) pontosan ilyen emberekre találtam! Végtelenül hálás vagyok nekik!

A szülés alatt végig teljesen rájuk tudtam bízni magam, gondolkodás nélkül át tudtam engedni az irányítást- ami számomra igen nagy dolog!

Nagyon örültem neki, hogy a szülőszoba ilyen kellemes tágas helység, nem szívesen sétálgattam volna egy folyosón- szerintem ez nem az a műfaj.

A férjem egész végig velem volt, annak ellenére, hogy eleinte nem voltunk biztosak abban, hogy van-e egy férfinek helye a szülőszobán. Így utólag, azt tudom mondani, hogy van! A vajúdás alatt számára a legszebb az volt, ahogy ez a két nő, Annamari és Ági bánik velem, hogy végig azt érezhette biztonságban vagyunk mindketten a baba is és én is.

Az a pillanat, amikor kibújt a kisbabánk, és én foghattam meg, ölelhettem magamhoz abban a pillanatban- leírhatatlan érzés volt. Életem legnagyobb élménye.

Semmilyen orvosi beavatkozásra nem volt szükséges és nem is történt.

Ami helyette volt: biztató szó, simogatás, kézfogás, levegőzés, masszírozás, csókolózás (a férjemmel), mosolygás, és sírás: a boldogságtól.

Már a szülőszobán azt mondtam, akár most azonnal újra kezdeném, ez az érzés továbbra is megmaradt, alig várom, hogy újra átélhessem ezt az élményt! Mert szülni jó!

A kórházban töltött 3 nap is szép élmény maradt mindhármunk számára. Nagyszerű dolognak tartom, hogy az apukák is együtt tölthetik az első napokat, hiszen itt válik családtaggá az újszülött kisbaba. És így nem csak az anyukával, de az apukával is ki tud alakulni rögtön a kapcsolat.

A családi szobában szinte mindent megtaláltunk, amire szükségünk lehetett! Csak példaként: mikor kértem a férjemet, hogy szerezzen valahonnan egy szívószálat, kihúzta az egyik fiókot és megkérdezte milyen színűt szeretnék…

Hálás köszönet még egyszer Áginak, Annamarinak és mindenkinek aki segítségünkre volt! Csak ajánlani tudom Dékány Doktornőt és a csapatát valamint a Róbert Kórházat!

 

Rita

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek