ÁLTALÁNOS GYERMEKGYÓGYÁSZAT

Közérdekű információ!
Kórházunkban a magas kockázatú vírusveszély miatt látogatási tilalom lép életbe. A születés utáni hallásvizsgálat sikertelensége esetében visszavárjuk ügyfeleinket, azonban csak időpontegyeztetést követően tudjuk őket fogadni a 2. emeleten. A hallásvizsgálat ismétlése határozatlan ideig kizárólag keddi napokon, 11-14 óra között történik. Időpontegyeztetés: +36 20 580 4510. A rendelésre csak egy kísérő jöhet be a babával.
Megértésüket köszönjük!

A kezdő szülő néha úgy érzi, akár 24 órában is szívesen látna orvost. Erre természetesen nincs szükség, de vannak bizonyos helyzetek, amikor azonnal orvoshoz kell vinni a gyereket. Láz, hasfájás, köhécselés? Mindennapos dolgok egy gyakorlott szülő szemében. Ám nem mindegy, hogy mekkora gyerekről van szó, és milyen tünetekről. Segítünk elkülöníteni a veszélyes helyzeteket.

láz azért jön létre, hogy a beteg szervezet könnyebben legyőzhesse a kórokozókat. Nem az a cél, hogy feltétlenül azonnal csillapítsuk! Ám bizonyos esetekben olyan állapotot jelez, amelyet azonnal orvosnak kell látnia a gyermeket. Hányás, hasmenés esetén a legfontosabb, hogy az elveszített folyadékot pótoljuk. Vannak olyan esetek, amikor a víz is azonnal távozik a szervezetből, így nagy a veszélye a kiszáradásnak. Ekkor mindenképpen forduljunk szakemberhez. Ugyanez a hyelzet akkor, ha a köhögés olyan mértékű, hogy már a légzés is nehezített, illetve, ha nem akar elmúlni.

A Róbert Magánkórház gyermekgyógyászati rendelésén segítünk eldönteni, szükség van-e beavatkozásra vagy csak néhány nap pihenőre van szüksége gyermekünknek, hogy javulást tapasztaljunk. A gyermek biztonsága és a szülő nyugalma érdekében csecsemőgondozási csomagokat alakítottunk ki, amelyek tartalmaznak midnen kötelező vizsgálatot, amelyre a picinek születésétől kezdve szüksége lehet. A csomagokban lehetőség van a nem várt egészségügyi helyzetek megoldására is, hiszen bármikor szükség lehet szakmai segítségre, amikor gyermekünk belázasodik vagy ledönti valamilyen vírus.

Beszédközpontunkban segítségre lelhet, ha a gyermek nyelvi fejlődése eltér az elvárttól. Logopédusaink tapasztalatukat szaktudásukkal ötvözve segítenek feltérképezni a problémák gyökerét és megoldási javaslattal állnak elő. A leggyakoribb beszédprobléma a nyelvi késés, illetve az artikuláció zavara (pöszeség). Ám ezeken kívül is sok más tünettel fordulhatunk hozzájuk, sőt akkor is, ha egyébként tünetet nem tapasztalunk, de fontosnak tartjuk gyermekünk nyelvi fejlődését.

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek