Szerológiai gyorsteszt

Mikor csináltassunk koronavírus gyorstesztet?

Általánosságban olyan esetekben, amikor az ügyfélnek nincsenek súlyos tünetei vagy egyáltalán nincsenek tünetei, de a fertőzés lehetősége biztosan nem zárható ki.

Ilyen esetek:

  • a páciensnek enyhe légúti tünetei vannak (enyhe köhögés láz nélkül és légzési nehezítettség nélkül)
  • külföldről, magasan fertőzött területről érkezett haza, emiatt vagy lehetséges, bizonytalan itthoni betegkontaktus miatt otthonában kell maradnia. Ebben az esetben két hét után tudjuk fogadni ügyfeleinket.
  • szeretné megtudni, hogy átesett-e akár tünetmentesen, akár enyhe tünetek mellett az infekción   – hiszen ebben az esetben nyugodtabb lehet, hogy nagy valószínűséggel nem fog újra fertőződni

Mivel előfordulhat, hogy valaki úgy esik át a fertőzésen, hogy nem vagy csak enyhe tüneteket észlel, így nem feltétlenül fordul orvoshoz. A gyorsteszt alkalmas annak megállapítására, hogy már átesett-e a szervezet a koronavírus fertőzésen. Ha jelen van az úgynevezett IgG típusú ellenanyag, abban az esetben a vizsgált személy nagy valószínűséggel már nem fertőz és nem fertőződhet meg ugyanazzal a koronavírus törzzsel.

 A teszt igénybevételének folyamata
1. Kérjük, vásárolja meg COVID-19 szerológiai vizsgálatunkat webshopunkban! (Az időpontok elérhetőségéről call centerünkben érdeklődhet a +36 1 444 5151-es telefonszámon.)
2. A vásárlás után, kérjük foglaljon időpontot online vagy call centerünkben a +36 1 444 5151-es telefonszámon. Online foglalás itt.
Online foglalás esetén válasszon alábbi helyszíneink közül, illetve a "kuponkód" mezőbe kérjük, írja be az utalvány számát.

3. A megadott időpontban jöjjön el a választott helyszínre, hogy elvégezhessük a koronavírus gyorstesztet. Kérjük, hozza magával megvásárolt utalványát kinyomtatva vagy telefonkészülékén digitálisan és a vásárlás után emailben kapott tájékoztatót kitöltve. A vizsgálatra egyedül érkezzen, 18 éven aluliakkal egy kísérő érkezhet. Rendelőnkben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, így kérjük kint várakozzon, ha előbb megérkezik.

Helyszíneink:
Róbert Genium Egészségközpont - 1146 Budapest, Thököly út 137. (utcai bejárat)
Róbert Egészségközpont Hegyalja - 1112 Budapest, Hegyalja út 100. (hátsó szárny)
Sugó MR Diagnosztikai Központ - 6500 Baja, Szent Antal utca 32. (utcai bejárat)

Szerológiai gyorsteszt kivonulással »

 

Hogyan történik a vizsgálat?

A gyorsteszt az ujjbegyből vett egy csepp vérből vizsgálja mind az IgM mind az IgG típusú, specifikusan a koronavírus ellen termelődött anyag jelenlétét. A vizsgálat ideje - amíg a vizsgált vérminta reakciója megtörténik - 10 perc, emiatt a gyorsteszt elnevezés. Tehát nem azért "gyors", mert nagyon hamar, a fertőzés korai szakaszában jelez, hanem azért, mert maga a vizsgálat rövid ideig tart. Az eredmény a mintavétel után 10 perccel leolvasható. Az eredményről a vizsgálat végeztével a helyszínen tájékoztatjuk ügyfeleinket.

További részletek »

24 990 Ft

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek