Nőgyógyászati szűrővizsgálat

A nőgyógyászati szűrővizsgálat célja a rákmegelőző állapotok felismerése, mivel akkor még időben kezelhető az elváltozás, megelőzhető a rákos betegség. A vizsgálat lényege az, hogy a méhszájról kenetet vesznek és elküldik mikroszkópos vizsgálatra. A vizsgálatot végző patológus látja, hogy a sejtek között van-e kóros sejt illetve gyanús jelek. A betegség kialakulásában a humán papilloma vírusnak (HPV) bizonyított szerepe van, bár egyéb tényezők is szerepet játszanak. Leggyakrabban a 35 és 65 év kor között fordul elő, azonban az utóbbi években egyre gyakrabban látjuk a 35 év alatti hölgyeknél.

A citológiai vizsgálat egy komplex nőgyógyászati vizsgálat keretében történik
  • Első lépésként az orvos egy úgynevezett hüvelytükör nevű műszerrel feltárja a hüvelyt. Alaposan szemügyre veszi a hüvelyfalakat és a méhszáj állapotát.
  • Ezután egy hosszú pálca segítségével kenetet vesz a méhnyak és a méhszáj felszíne felől. Ecsetelést végez, melynek segítségével könnyebben felismerhetők a hám gyanús elváltozásai, majd kolposzkóppal 5-20-szoros nagyítás alatt megtekinti a méhszáj hámfelszínét.
  • Ezt követően bimanuálisan, vagyis ujjaival is megvizsgálja a hüvelyt, a méh nagyságát, helyzetét és a petefészkeket.
  • Nagyon gyakori, hogy hüvelyi ultrahanggal is megvizsgálja a belső szerveket, illetve hasi ultrahangot is végezhet.
  • A lelkiismeretes nőgyógyász felajánlja a mellek áttapintásos vizsgálatát, mivel sajnos a rosszindulatú emlőelváltozások, mellrák növekvő tendenciában fordulnak elő a fiatal korosztályban is.
  • Végül az orvos a levett kenetet elküldi a laborba, ahonnét két-három hét alatt jön vissza az eredmény.
Kórházunkban, ha az eredmény eltér a normálistól, azonnal értesítjük az érintettet és behívjuk egy kontroll vizsgálatra.
Az elvárt eredményt mutató leleteket tároljuk és telefonon vagy személyesen közöljük a pácienssel.

Ha MINDEN nő – MINDEN évben – EGYETLEN alkalommal rászánná az időt egy vizsgálatra, akkor gyakorlatilag MEGSZŰNNE a méhszájrák miatt halálozás.

Az ár tartalmazza a cítológiát, a loposzkópiát és a 2D ultrahang vizsgálatot.

30 000 Ft

Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek