Családközpontú szülészet

A Róbert Magánkórház családi kórház, ezért természetes, hogy nálunk működik Magyarország első, valóban családközpontú szülészeti osztálya. Holland, dán, illetve néhány példaértékű magyarországi kezdeményezés tapasztalata alapján alakítottuk ki szülészetünk és szülőszobáink arculatát és szolgáltatásait. Tapasztalja meg, szüljön nálunk otthon!


Mindenki másképp akar szülni. Mindenki másban bízik. Van, aki a természetben, van, aki az orvostudományban. Mi tudjuk ezt. Ezért szakítottunk a kórházbarát, orvoscentrikus szülés-felfogással. Családbarát szülőszobát építettünk. Ahol a középpontban a szülő nő áll. Célunk az ő szükségleteinek megértése és legteljesebb kielégítése. Az orvos és a szülésznő szerepe a maradéktalan orvosi biztonság megteremtése, a fizikai és lelki támogatás, a teljes ráhangolódás, a személyre szabott gondoskodás.


Kisbabája világra jöttének helyszínéül válassza a Róbert Klinikát!

Ötvöztük a biztonságot a háborítatlansággal. Az otthonszülés kapcsán fellángolt viták után körvonalazódik egy új elv - amit mi is vallunk - a humanisztikus születés útja. Ami egyszerre képes megőrizni a szülés természetes módját, és megőrizni az anya és gyermeke maradéktalan biztonságát. Mi a humanisztikus szülés megközelítést kiegészítettük a család bevonásával. Célunk, hogy a megszülető gyermekkel együtt megszülető új család számára a várandósság és a szülés tudatosan átélhető legyen. Tudjuk, hogy a bizalommal támogatott kilenc hónap és a méltóságteljes szülés a szülők kapcsolatát, a leendő anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolatot, szóval a család életét gazdagabbá, szorosabbá, mélyebbé teszi. Ezért vonjuk be az egész családot a háborítatlan születésbe


A Róbert Magánkórházban a szülés nem jelent egyet a véres verejtékkel és kiabálással vagy az Ön kiszolgáltatottságával. Mélyen hiszünk abban, hogy a magas szakmai színvonalú háttér mellett odafigyeléssel, megértéssel, tanulással átélt terhesgondozás és szülés örömteli, méltóságteljes templomi aktussá szelídíti a megszületést.


Mit jelent a szülés háborítatlansága?

A háborítatlan szülés nem jár együtt az Ön magára hagyásával. Épp ellenkezőleg. Soha ennyi figyelmet nem kapott eddig a vajúdó anya, mint a háborítatlan szülés során. Mi volt az elmúlt hosszú évtizedek gyakorlata? A szülést az orvos „vezette”. Ő diktált, irányított, beavatkozott, az anya pedig passzív alanya volt csupán a kórházi folyamatoknak. A háborítatlan szülés során viszont a szülésznő és az orvos az anya érzéseire, igényeire, kéréseire figyel. Nem diktál, hanem támogat. Nem irányít, hanem követ. Nem fosztja meg az anyát attól a személyes biztonságérzettől, amit az ösztönös tudás jelent számára, hogy képes megszülni gyermekét, képes kapcsolatban maradni a természet folyamataival. De mindeközben a kórház teljes infrastruktúrája és szakemberei garantálják a biztonságot akkor, ha erre netán mégis szükség lenne.


Hogyan támogatjuk Önt szülés közben?

Jól képzett bábáink jártasak mind az aromaterápiás (illóolajok), mind a homeopátiás eljárásokban, hogy a vajúdást és a szülést megkönnyítsék. Barátságos környezetben franciaágyon fekve, a bordásfalnak dőlve, labdán hintázva vagy zuhany alatt és kádban is vajúdhat, gyermeke vízben is megszülethet.A vajúdás és a szülés során arra bátorítjuk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb testhelyzetet vegye fel. Minden esetben törekszünk a gátvédelemre. Mind az előkészítés, mind a vajúdás során csak azt a beavatkozást végezzük el, melyek a magzat és az anya biztonságához nélkülözhetetlen. Amennyiben több, alternatív megoldás is lehetséges, a természetes eljárásokat részesítjük előnyben.


Mély meggyőződésünk,hogy a kölcsönös bizalmon és elfogadáson alapuló terhesgondozás és szülésvezetés minden család számára átélhetővé teszi a megszületés csodáját. Csapatunk ehhez a semmi máshoz nem hasonlítható élményhez szeretné hozzásegíteni Önöket.


Tetszése szerint választhat az alábbi módok közül

Szülés ügyeletes orvossal és ügyeletes szülésznővel

Ha élete emlékezetes napján m a g á n klinikai minőséget igényel, tehát egyenletesen magas minőséget, és erős a bizalma önmagában, a társában és a természet erejében, akkor ez a legköltséghatékonyabb szülési lehetőség. Minden egyes szolgáltatásunk rendelkezésére áll, odaadó orvosunk és szülésznőnk pedig választott orvoshoz hasonló gondoskodással és ellátással veszi körül.

Szülés választott szülésznővel

A szülés természetes folyamata során minden az Ön ritmusa szerint zajlik, a választott szülésznő a háttérben maradva figyel az Ön minden rezdülésére és azonnal ott terem, ha szükség van bátorításra vagy segítségre. A szülés kórházi biztonságát az ügyeletes orvos jelenléte garantálja, de csak abban az esetben, ha a mama vagy a baba egészsége miatt erre szükség van.

Szülés választott orvossal (orvost a klinika alkalmazott orvosai, közreműködő orvosai közül választhat, illetve saját – máshol praktizáló – szülészorvosát is szeretettel fogadjuk)

Azoknak a kismamák ajánljuk, akik egyaránt fontosnak tartják az ismerős orvos jelentette személyességet, és ezzel együtt a csak kórházban megtalálható technológiát, infrastruktúrát. A választott szülészorvost gyakorlott szülésznő segíti, ők összeszokott párosként fél szavakból is értik egymást.

Szülés választott orvossal és szülésznővel

Természetesnek tartjuk azt is, ha Ön csak akkor érzi magát jól ebben a rendkívüli pillanatban, ha a szülésnél jelenlévő minden szakemberhez személyes kapcsolat és bizalom fűzi. Ha a szülésznő a háborítatlanság élményét kínálja, az orvos pedig a biztonságérzetét növeli.


Gyermekágyi szolgáltatásaink

· Három napon keresztül ápoljuk Önt és támogatjuk anyai teendőinek rutinná válásában.

· A frissen szülővé vált párt megtanítjuk szoptatni, fürdetni, pelenkázni, köldökcsonkot ápolni.

· Családi szobáinkban az első pillanattól kezdve teljes családként élhetik meg az új jövevény örömét.

· Gyermekágyi osztályunk harmóniája, családiassága, a látogatási idő szabadsága a nagyszülők, rokonok, barátok kedvére kialakított.

· Szakképzett szoptatási tanácsadó szolgáltatását veheti igénybe helyben és hazatérte után is.


Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek