Csecsemő fejlődési vizsgálatok

Megszületett! Annyira vártuk már! Boldog szülők, elfogódott hozzátartozók... és mindenkiben egy picike aggódás. Hiszen - főleg ha első gyermek - nem is tudjuk, hogy mit nézegessünk rajta. Beszélni nem tud, néha furcsán sír és ott van a sok "tapasztalt" barátnő és rokon, aki mindig elmeséli, hogy bezzeg az ő gyereke...

Hónapról hónapra gyermekorvosi praxiscsoportunk szakértő és tapasztalt hozzáértése biztosítja a család nyugalmát. Fejlődési vizsgálatok sorozata, az eltérések időben történő felismerése, megelőzés programok, személyre szóló tanácsadás, gondoskodó, szeretetteli óvó figyelem - ezt kínálja "RINGATÓ" és "TIPEGŐ" csecsemő fejlődési vizsgálat csomagunk.


A születéstől fogjuk a kezét

Világrajövetele első percétől gondoskodunk gyermekéről. Követjük gyarapodását, gyógyítjuk, ha beteg, rendszeres vizsgálatokkal regisztráljuk fejlődését, megoldjuk, ha baj van.


A GYERMEK SZÜLETÉSÉTŐL SZÁMÍTOTT ELSŐ FÉL ÉVBEN HAVONTA, FÉL ÉVES KORÁTÓL PEDIG HÁROM HAVI RENDSZERESSÉGGEL GYERMEKORVOSI KONZULTÁCIÓ KÖVETI NYOMON GYERMEKE OPTIMÁLIS FEJLŐDÉSÉT.


A vizsgálatok jellege – fizikális vizsgálat, fejlődési ütem vizsgálata, viselkedés elemzés, a mozgásfejlődés ellenőrzése, szoptatási tanácsadás, hallás és érzékszervi vizsgálatok, általános csecsemő tanácsadás, konzultációs lehetőség, kötelező és ajánlott védőoltások és a szülő kérdéseinek és felvetéseinek megbeszélése, tisztázása.


Ringató és tipegő csomag

Gyermekorvosaink két csomagot kínálnak a baba biztonságos fejlődésének nyomon követésére. A vizsgálatok külön-külön is igénybe vehetők, de szívesen ajánljuk csomagban való megvásárlásukat.

Kérjük, hogy olvassák el figyelmesen, s ha kérdésük merülne fel, forduljanak bizalommal gyermekorvosainkhoz, illetve ügyfélszolgálati munkatársainkhoz! 

Baba csomagjainkat az újszülött, illetve a csecsemő általános fejlődési ütemét és az Országos Epidemiológiai Központ 2016. évi védőoltásokról szóló Módszertani levelének ajánlását figyelembe véve az oltóanyagokat gyártó cégek leiratai alapján állítottuk össze.

 

A RINGATÓ csomag a megszületéstől a baba 8 hónapos koráig

A TIPEGŐ csomag 10 hónaptól két éves korig biztosítja a folyamatos szakmai kontrollt.


Fontos információk:

 • Gyermekgyógyászati rendelési idők keddi napok kivételével munkanapokon 10-12 óra között. Kérjük előzetes telefonos bejelentkezésüket a +36 1 444 5151 – ös telefonszámon
 • A kötelező védőoltások beadásának díját a csomagár tartalmazza
 • A választható védőoltások beadásának díját a csomagár tartalmazza. A védőoltások érvényes vénnyel a gyógyszertárakban beszerezhetőek. Magyar biztosítás hiányában, kórházunkban előzetes megrendelést követően beszerezhetőek.

A vizsgálatok időtartama minden esetben 30 perc


Rigató csomag - A fejlődés követése a baba születésétől 8 hónapos koráigTipegő csomag - A fejlődés követése a baba 10 hónapos korától két éves koráigVálasztható védőoltások Magyarországon az élet első két évében

1. Rotavírusok elleni oltások  

 • Rotarix: Az első adag 16 hetes kor előtt, de 6 hetes koron túl adandó. A védettség kialakításához 2 adag beadása szükséges 4 hetes időközökkel. Betöltött 2 és 3 hónapos korban, a kötelező oltásokkal egyidőben, szájon át adható 
 • Rotateq: Az első adag 12 hetes kor előtt, de 6 hetes koron túl adandó. A védettség kialakításához 3 adag beadása szükséges 4 hetes időközökkel. Betöltött 2 és 3 és 4 hónapos korban, a kötelező oltásokkal egyidőben, szájon át adható.

 

2. Meningococcus elleni védőoltások

B csoportú Meningococcus baktérium elleni védőoltás 

 • Bexsero: B csoportú Meningococcus baktérium elleni védőoltás. Elsősorban 2 éves kor alatt ajánlják. 2-5 hónapos csecsemőknek 3 adag ajánlott, majd 1 adag emlékeztető oltás 12-23 hónapos kor között. 2 hónapos korban beadott kötelező védőoltások után 2 héttel és a 3 hónapos kötelező oltás után 2 héttel, majd a 4 hónapos korban beadandó kötelező oltás után 2 héttel. Az immunizálás később is megkezdhető, de akkor más formulával. 

C csoportú Meningococcus baktériumok elleni védőoltások: 

 • Neisvac-C: Betöltött 2 hónapos kor után, de 4 hónapos kor előtt megkezdett alapimmunizálás során 2 adag védőoltás adandó 2 hónapos időközökkel, majd 12 és 24 hónapos kor között 1 adag ismétlő védőoltás. Betöltött 4 hónapos korban vagy később, de 12 hónapos kor előtt megkezdett alapimmunizálás során 1 adag védőoltás beadása szükséges, majd 12-24 hónapos kor között, de 6 hónappal az előző adag beadása után 1 adag ismétlő oltás szükséges. 
 • Menjugate és Meningitec: 12 hónapos kor alatt, de betöltött 2 hónapos kor után 2 adag védőoltás adandó 2 hónapos időközökkel, majd 12-24 hónapos kor között 1 adag ismétlő védőoltás. 
 • Konjugált Meningococcus (A,C,W135,Y szerotípus ellen) 
 • Nimenrix: Betöltött 12 hónapos kortól 1 adag védőoltás szükséges. 
 • Menveo: Betöltött 24 hónapos kortól 1 adag védőoltás szükséges. 

 

3. Bárányhimlő betegség elleni védőoltások 

 • Varilrix: Betöltött 9 hónapos kortól 2 adag védőoltás adása szükséges legalább 4-6 hetes időközökkel. 
 • Varivax: Betöltött 12 hónapos kortól 2 adag védőoltás adása szükséges legalább 4-8 hetes időközökkel. 

 

4. Kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni védőoltások 

 • Encepur és az FSME: Mindkettő betöltött egy éves kortól adható. Az alapimmunizáláshoz 3 adag védőoltás beadása szükséges. A hosszútávú védettséghez emlékeztető oltások szükségesek.

 

5. Külföldre utazások esetén szükség lehet hepatitis A és B vírusok elleni védettség kialakításra. Ilyen kombinált védőoltás a Twinrix. Betöltött egy éves kortól adaható. A védettség kialakításához 3 adag oltás szükséges (0,1,6 hónap) 

 • Hepatitis A vírus elleni oltás gyermekkorban az Avaxim 80 egység, a Havrix 720 Elisa egység junior, a Vaqta junior 25 egység/0,5 Mo. Ezek egy éves kortól adhatóak. A védettség kialakításához 2 adag védőoltás beadása szükséges 6-12 hónapos időközökkel. 
 • Hepatitis B vírus elleni oltás gyermekkorban az Engerix-B oltás. Megszületéstől adható, s a védettség kialakításához 3 adag védőoltás beadása szükséges.

 

6. Influenza elleni védőoltás 

 • Agrippal S1, a Fluarix és a Vaxigrip: Betöltött 6 hónapos kortól adhatóak. Azon csecsemők és gyermekek, akik 9 éves koruk előtt első alkalommal részesülnek influenza elleni védőoltásban 4 héttel az első adag beadása után ismétlő adagot kapnak. Az influenza elleni immunizálás évenként ajánlott.

 

Most még kisbaba, de hamar felnő - legyen egészséges és hosszú életű

Az egészséges felnőtté válás alapjait az első év biztosítja. Ekkor még mindenre van esély, a legkisebb eltérés is nyom nélkül korrigálható. A problémák kialakulása és a betegségek megelőzésére ebben az életszakaszban van a legnagyobb lehetőség.

Ráadásul – főleg első gyermek esetén – a szülők ebben az időszakban a legbizonytalanabbak. Először csinálják, ráadásul a gyermek még nem tud beszélni, ilyenkor aranyat ér egy megnyugtató és biztonságot adó gyermekorvosi jelenlét.

Amit a szülő nem tud, azt tudja a gyermekorvos. Pontosan tudja, hogy mikor mit kell mérni. Mit kell megvizsgálni. Mi a fejlődés optimális útja, ha van eltérés, annak mi az oka, és mi a teendő szükség esetén.


Az apukák gyakorlatiasak, az anyukák aggódásra hajlamosak, de mindenki jó szülő akar lenni

„Az új autómat rendszeresen viszem garanciális szervizbe. Nehogy már a gyerekemen spóroljak…!” (Az apukák már csak ilyen gyakorlatiasak)

„Az első hónapokban állandóan a netet bújtam, a kismamák beszámolóit hallgattam és azt vizslattam, elég rendesen fejlődik-e a gyerekem. Sok bizonytalanságtól szabadít meg egy magabiztos, tapasztalt és empatikus gyermekorvos rendszeres jelenléte” (Az anyukák pedig aggódásra hajlamosak)

Mindenki teszi a dolgát. A gyermek növekszik és fejlődik. A szülő gondoskodik, a gyermekorvos pedig vigyázó szakértelemmel követi a fejlődést.

Mindenki győztes. A szülő nyugodt – a gyermek biztonságban – az orvos pedig személyre szab minden kezelést

Mindezt azért, hogy eljöjjön a pillanat, amikor nincs már szükség többé a gyermekorvosra, amikor a 180 centis ifjú dalia vagy a gyönyörű ifjú hölgy átölel egy akkor már középkorú doktornénit/bácsit és csak annyit mond – köszönöm, felnőttem!


Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek