Látogatás a Róbert Magánkórházban

Szülőszobáink mindegyike hatalmas térrel, kényelmes franciaággyal, térbe állított fürdőkáddal, különleges igényeket is kielégítő szülőággyal és a baba fogadását és ellátását szolgáló komplex részleggel áll rendelkezésükre.

   Leggyakoribb kérdések
  • Arra a PIC-re vagy NIC-re szállítják a gyermeket, amelyik felvételes, illetve ahol van gépi kapacitás. Főorvosnőnk, gyermekorvosaink mérlegelik a gyermek állapotát, aszerint irányítják a legmegfelelőbb helyre. Percre pontosan a szállítás időtartamát nem lehet megmondani. Ilyen – rendkívül ritka esetben – az elszállításról a Cerny Alapítvány szakemberei gondoskodnak, ami garancia a legmagasabb szakmai szintű gondoskodásra
  • A nálunk töltött 3 nap alatt, mindent megtanul az anyuka és apuka is! Mindent megbeszélhet Főorvosnőnkkel, készséggel állnak rendelkezésére szülésznőink és csecsemőseink, akik a szoptatásra kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek.
  • A nővérek, szülésznők beosztását feletteseik végzik. Ha az osztályunkon nagy a forgalom több a személyzet is! Minden nap dolgozik a két főnővér és egy vagy, több osztályos szülésznő és csecsemős. A személyes törődés, ápolás, gondozás az egyik fő erősségünk – pácienseink visszajelzése alapján.
  • Terhesgondozásunkban nincs OEP finanszírozásra lehetőség, de Ön ezt alanyi jogon igénybe veheti az egyes vizsgálatokat a körzetileg illetékes terhesgondozóban.
  • A választott szülésznő addig van a kismama mellett, amíg a gyermekágyas osztályra nem kerül /de utána is 3 nap alatt rendszeresen meglátogatja és tanácsokkal segíti/. A gyermekágyas osztályunkon egyébként szülésznők végzik az ápolást, szakértők, így kérdezhet tőlük is a szülés után a gyermekágyi osztályon!
  • Az étkezést is tartalmazza a szülés díja, 2 menüből választhatnak a kismamáink, és napi ötszöri étkezésben részesülnek. Visszajelzések alapján jó minőségűnek tartják pácienseink a konyhánkat. A gyermekágyi osztályon használható egy felszerelt konyha is – teafőzésre, melegítésre, stb.
  • Csecsemőosztályunk főnővére laktációs tanácsadásból diplomázott. Szívesen áll az ön rendelkezésére ha segítségre szorulna, vagy csak egy apró kérdése lenne,/akár már 36 hetesen is/ nem különben az összes csecsemős nővérünk ugyanígy!
  • Császármetszés esetén anaszteziológiai díjat számolnak fel, + 85.000.FT
  • Az „első életóra biztonsága” program egyik kidolgozói voltunk a Peter Cerny alapítvánnyal együtt. Nálunk minden szülés során neonatológus van jelen és az újszülöttet ő veszi át, vizsgálja meg és látja el. Az Kismamáink a 37. betöltött terhességi hét után szülhetnek nálunk, egy előzetes főorvosi vizit után. Tehát rendellenesség esetén, vagy koraszülés alkalmával már nem. Ezért nincs nálunk szükség PIC osztályra. Itt érett egészséges babák látják meg a napvilágot. Ha mégis közbejönne valami, a babát elszállítják, állapotától függően egy számára legmegfelelőbb intézménybe. A szállítás költsége a családot nem terheli.
  • Minden szobánk kétágyas. Vannak ezen kívül családi szobáink, amelyek alkalmasak arra, hogy a családok együtt éljék meg a szülés utáni első örömteli napokat a babájukkal. Hamarosan a gyermekágyi szobák 3D-s látogatási is lehetővé válik


Eltökélt célunk az, hogy minden páciensünk, különösen a nálunk szülni készülő anyukák időben szerezzenek meg minden információt, amire csak szükségük van ahhoz, hogy biztonságban érezhessék magukat nálunk. Személyesen a szülésfelkészítő előadásokonvan mód a házat megismerni és benyomásokat szerezni munkatársainkról, valamint választ kapni a felmerülő kérdésekre. Az előadások nyitottak, bárki részt vehet, és az előadások után minden alkalommal körbevezetjük a résztvevőket a szülőszobán és a gyermekágyi osztályon.

Speciális esetekben arra is felkészültek vagyunk, hogy egyéni látogatókat fogadjunk és bemutassuk számukra kórházunkat.

Vannak kismamák, akik a körülményeikből adódóan különleges helyzetben vannak. Több információra és tájékoztatásra van szükségük a babavárással, szüléssel kapcsolatban.

Olyan kismamákról beszélünk, akik nem jártak még a Róbert Károly Magánkórházban, nem köti ide őket szülészorvos, nem látogatják szülésfelkészítő tanfolyamunkat, nem rendelkeznek terhes gondozási csomagunkkal, esetleg orvosváltás vagy intézetváltás miatt tanácstalanok. Előfordul olyan eset, amikor máshol szerzett korábbi rossz élmény miatt a kismama bizalmatlanná vált, és szeretne személyesen megbizonyosodni arról, hogy a szülés körülményei a lehető legideálisabban zajlanak. Fontos számára a személyes kontaktus, ettől érzi magát és születendő gyermekét biztonságban, személyre szabott kérdései vannak, és ezekre szeretne választ kapni.

Kiváló alkalom a klinikalátogatás a kismamák számára, hiszen ilyenkor érezhetik a törődést, az igényességet. Számunkra is fontos a bizalom megteremtése és annak kinyilvánítása, hogy támogatásunkra számíthatnak, kérdéseikkel bármikor fordulhatnak hozzánk.

A kórház látogatása során a leendő szülők megtekinthetik szülőszobáinkat (amennyiben azok nem foglaltak), gyermekágyas szobáinkat és a csecsemő szobát. Ezen alkalommal is válaszokat kaphatnak a különböző helységekkel kapcsolatos kérdésekre. Megválaszolásra kerülnek azok a kérdéseik is, melyek a szülés körüli feltételeket és lehetőségeket tartalmazzák. Lépésről lépésre kirajzolódik a szülő nő számára, hogy milyen teendői vannak és ezeket egyeztetni tudja-e a saját körülményeivel.


Kik jöhetnek be a szülőszobára?

Egy személy végig bent tartózkodhat, ezen felül dúla is jelen lehet.


Elvághatja-e az apuka a köldökzsinórt?

Igen, természetesen őt illeti ez a megtisztelő feladat.


Van-e látogatási idő?

Szigorú értelemben vett látogatási idő nincs, azonban 18:00 óránál tovább, a csecsemők fürdetése miatt a látogatás ne tartson. A szobákban is és a váróban is lehet látogatót fogadni.


Ki alhat bent az anyukán és a babán kívül?

Apuka vagy egy hozzátartozó bent alhat, az újszülött nagyobb testvére éjszakára nem maradhat.


Kell-e választanom orvost?

Javasoljuk, de nem feltétlenül. Aki megismeri klinikánkat, tudja, hogy megbízhat bármelyik orvosunkban, aki az ügyeletet adja, és ugyanolyan színvonalon, ugyanakkora odafigyeléssel és odaadással fogják ellátni, mintha a választott orvosa vezetné a szülést.


Kell-e szülésznőt választanom?

Azoknak a kismamáknak javasoljuk, hogy szülésznőt válasszanak, akik bizonytalanok és a terhesség elejétől kezdve igénylik a folyamatos kapcsolattartást azzal a személlyel, aki a vajúdását is végigkíséri. Klinikánk szülésznőinek szaktudása, odaadása és kedvessége biztosítja azon kismamák számára is a szakszerű ellátást, akik nem választanak maguknak szülésznőt. Bárhogyan is dönt a kismama, minden esetben számára a legmegfelelőbb ellátást és bánásmódot kapja.


Kötelező-e a három nap bent tartózkodás?

Abban az esetben, ha a szülők a gyermekorvostól igazolást hoznak, hogy az újszülött ellátást a területi vagy saját gyermekorvost vállalja, ilyen esetben nem kötelező.


AZ ALÁBBI LEVÉL EGY ÉRDEKLŐDŐ PÁCIENSÜNKTŐL ÉRKEZETT, AKI TOVÁBBI RÉSZLETKÉRDÉSEKET FOGALMAZOTT MEG. AZ ALÁBBIAKBAN KÖZREADJUK A VÁLASZOKAT.


Tisztelt Cím!

Férjemmel gyermeket tervezünk, így lenne néhány kérdésem, amivel kapcsolatban még nem kaptam elegendő információt. Válaszukat előre köszönöm!


Kedves Kismama!

Köszönjük megtisztelő figyelmét és a sok értékes kérdést!

Bízom benne, hogy soraimban megtalálja a megnyugtató válaszokat!


Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek