Véres széklet kivizsgálása

A vért tartalmazó széklet látványa vagy tudata mindenkit megrémít. Azonnal orvost keres az, aki vagy szabad szemmel, a wc papíron, vagy laborleletben azzal találkozik, hogy a székletet vérzés kíséri. A kétségbeesés ritkán indokolt, de a kivizsgálás nem halogatható.


Belgyógyászati kivizsgálás

Mivel a véres széklet tünetnek több oka is lehet, ezért több irányba kell vizsgálódni. A legelső mindkét esetben egy minden részletre kiterjedő laborvizsgálat vérvétel alapján.

A szabad szemmel is látható véres széklet esetén hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat és vastagbéltükrözés a következő lépés.

A vért tartalmazó széklet (rejtett gyomor- bélrendszeri vérzés vérszegénységgel vagy normál vérképpel, ezt vizsgálat mutatja ki) esetén ezeken kívül még fül- orr- gégészetivizsgálat és gyomortükrözés is része e kivizsgálási protokollnak.

Ezért az árakról való tájékozódásnál kérjük vegye figyelembe, hogy a fentebb említett két probléma kivizsgálási protokollja különböző, így áruk is eltérő.


Vizsgálati eredmények és összefüggések

Valamennyi rendelkezésre álló adat alapján a belgyógyász tisztán lát és pontosan tudja, hogy mi a széklettel együtt jelentkező vérzés oka. Amíg ez nem válik egyértelművé és világossá, addig a gyógymód is sötétben tapogatózás. Rendkívüli szakértelemmel és gyakorlattal rendelkező belgyógyász főorvosunk praxisában a legjobb kézben tudhatja magát. A vizsgálatok sorát csomagárban érheti el, amely kedvezőbb ár, mint a különálló vizsgálatok árának az összessége.


Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek