Vérszegénység kivizsgálása

A vérszegénységgel kapcsolatos tünetek kivizsgálásának célja az, hogy beazonosítsa azt a területet, amely azt okozza. A vérszegénység ugyanis egy jelzés. A szervezet üzenete azzal kapcsolatban, hogy valami nincs rendben. Aki tehát olyan vérvizsgálati lelettel rendelkezik, amelyen vérszegénységgel kapcsolatos eredmények találhatók, a legokosabb, amit tehet az az, hogy bejelentkezik a vérszegénység kivizsgálása belgyógyászati vizsgálati csomagra.


Kiket érinthet a tünet?

Alapvetően bárkit. Abban az esetben azonban, ha kóros májfunkció lelet, tetoválás, fertőződés rizikójával járó munkakör vagy életmód, esetleg 1990. előtt kapott infúzió van a beteg előzményében, akkor az különösen indokolttá teszi az alapos belgyógyászati kivizsgálást. A vérszegénység gyakran akkor derül ki, amikor valaki fáradékonysággal, aluszékonysággal küszködik, esetleg körömtöredezettség és hajhullás is kíséri, ezért laborleletet készíttet.

 

Mi a teendő?

belgyógyász főorvos elsőként azt szűri ki, hogy a vérszegénységet kíséri-e véres széklet tünet. Laboratóriumi vérvizsgálat, majd hasi- és kismedencei ultrahang, valamint kétirányú mellkasröntgen szükséges még a diagnózis felállításához, valamint hematológiai konzultáció. Szükség esetén endokrinológiai konzílium bevonására is sor kerülhet a rendelkezésre álló vizsgálati eredmények alapján.

 

Diagnózis

Az okok felderítése a legelső és legfontosabb, enélkül hatékony gyógymód nem állítható fel.


Közösség

Ne maradjon le semmiről, nézze meg közösségi oldalunkat!

Tovább

Youtube

Videóink.

Tovább
Powered by WEBAPIX
Visszahívást kérek